Türkiye Yaşlı Çalışmaları
EğitiminAmacı
Teknolojideki ilerleme yaşamın her alanında olduğu gibi sağlık hizmetlerinin sunumunda da önemli ölçüde bir gelişme ve kaliteyi de beraberinde getirmiştir. Aslında tüm dünyada hükümetlerin ana amacı daha kaliteli sağlık hizmetini daha geniş alana ve daha ekonomik olarak sunabilmektir. Bu çerçevede sağlık hizmet kalitesindeki artış yaşam standartlarını da olumlu etkilemekte ve insanların yaşam süresi de giderek yükselmektedir.
Özetle, sağlık hizmet kalitesindeki artış insanların daha sağlıklı ve uzun yaşamasını sağlamakta ama bu durum da daha fazla yaşlı insan ve dolayısı ile daha fazla sağlık hizmeti talebi oluşturmakta ve bu da sağlık maliyetini arttırmaktadır. Bugün özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkelerinde sağlıkta kaliteyi arttırırken maliyeti de düşürmeye yönelik teknolojik çözümler aranmakta ve bu paralelde yeni alternatif bakım hizmetleri üzerinde yoğunlaşılmaktadır
Eğitim İçeriği
Yaşlı Kimdir?
Yaş Aralığı Nedir?
Yaşlı Bakımı Dince Ne Anlıyoruz?
Yaşlı Temel Hijyen Uygulamaları
Yaşlılığa Genel Bakış
Yaşlının Sosyal ve Ruhsal Yönleri
Yaşlılık Da Psikolojik Ve Sosyal Değişikler
Yaşlılarda Sık Oluşan Hastalıklar
Yaşlıların Mobilize Edilmesi
Yaşlılarda Beslenme
Yaşlı Hasta İçin Yatak Yapma Teknikleri Uygulaması
Yaşlılarda Yaşam Bulgularının Gözlenmesi
Yaşlı İlaç Kullanımında Dikkat Edilecek Noktalar
Yaşlının İhmal, Suistimal Edilmesi
Yaşlı Egzersizi
Kazalara Yönelik Temel İlk Yardım
Yaşlıya Güvenli Çevre Oluşturmak
Boş Zaman Değerlendirme Uygulamaları
Eğitim Süresi: 26 gün, 130 saattir.
Katılımcı Profili: Girişimci olan yeni meslek edinmek isteyen, sağlık meslek lise mezunları, sağlık meslek yüksek okul mezunları.
Eğitimin Sağladığı Yararlar: Yaşlı – Genç iletişiminin kurulması, yaşlı sağlığı ve yaşam kalitesinin yükseltilmesinin önemi ve yaşlı bakımının sağlıklı bir toplumun oluşmasının çarpan etkisi ile ilgili farkındalığın artması. Gelir potansiyeli yüksek bir sektörde bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları.